21 Mayıs 2009 Perşembe

Film günü

Yakın zamanda başlayacak finallere rağmen ders çalışmak planlarımın arasında değil malesef bu aralar.o yüzden bugün iki film arka arkaya izleyip film günü yaptım bugünü. Uzun zamandır film arşivimde olup izlenmeyi bekleyen filmlerin arasından iki tanesini seçtim.

İlki eski bir Tim Burton filmi olan Beetlejuice'ı izledim. Şimdiye kadar bir kaç tane Tim Burton filmi izlemiş olmama rağmen yine de biraz değişik geldi açıkçası:)


İkincisi ise fransız yapımı bir fimdi "Je vais bien ne t'en fais pas" ismi çok uzun ve ben de bunu çevirecek kadar fransızca bilgisine sahip değilim ne yazık ki. Klasik bir fransız filmydi yani oldukça durağan gidiyordu ama sonu beni yine de şaşırttı. Genel olarak çok aksiyon dolu filmleri sevmediğimden avrupa filmlerini genel olarak seviyorum. Benim gibi düşünen varsa bu filmi önerebilirim.

6 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Beetlejuice,bir fenomendir.Anlatılmaz yaşanır.
Her ay 1 kere izlerim ben bu filmi.
Michael Keaton'dan daha iyi bir
BJ düşünemiyorum zaten.Keşke devam filmini de çekseler.
Tim Babaaa,duy sesimiii!:)))

epikkenan dedi ki...

Fransız filimlerini bende çok severim her ne kadar son zamanlarda izleyemesemde, bu filmide en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum..

Stil Direktoru dedi ki...

Amethyst dert etme sen güzel bir tema için seni de sıraya aldım.

Hayalbemol dedi ki...

vais bien ne t'en fais pas, filmin güzelliği kadar, şarkısı da mükemmeldi.
Kesinlikle farklı, kesinlikle anlamlı.
Önerine katılıyorum.

Amethyst dedi ki...

@Hayalbemol:Ben de çok sevdim özellikle sonu baştan belli olan sıkıcı filmlerden olmadığı için daha da bir sevdim.Avrupa sineması Amerikan yapımlarından daha güzel bence:)

baskabirhayatmumkunmu dedi ki...

À la folie... pas du tout: He loves me,he loves me not..Tavsiye ederim izlemediysen, Audrey Tautou filmi:)